Materialer og leverandører

Hos Mary Lou Jewellery er vi omhyggelige, når vi udvælger vores materialeleverandører til vores smykker, da vi ønsker at bruge leverandører, der er gennemsigtige i deres forsyningskæder.  Dette gør vi med afsæt i princippet om, at vi skal passe på jorden og dens ressourcer - både de naturlige og menneskelige. Derfor sætter vi krav til at vores leverandører kan spore materialernes oprindelse, samt være transparente omkring de arbejdsforhold hvori materialerne er blevet udvundet.

Hvor end det er muligt, arbejder vi hos Mary Lou Jewellery med recirkulerede materialer. Vi ser en stor værdi i at genanvende de materialer, der allerede er blevet udvundet, og dermed give materialerne et nyt liv.

Derudover så arbejder vi med princippet om udelukkende at arbejde i hårdføre og rene materialer, da vi ønsker at de smykker, som vi skaber, skal være holdbare og forhåbentlig leve videre i generationer. Derfor arbejder vi heller ikke med forgyldninger.

Smykkebranchen er en svær branche at navigere i, men vi arbejder hele tiden på at dygtiggøre os og blive klogere på, hvordan vi kan arbejde mere bevidst, samtidig med at vi tager hensyn til planeten, så vi kan give den videre til de næste generationer med god samvittighed. Du kan læse mere om vores enkelte leverandører af materialer og vores overvejelser herom nedenfor.

Vores safirer

Et stort udvalg af vores smykker laves med naturlige, ubehandlede safirer fra regionen Ilakaka i Madagascar. De eventyrlige safirer og deres regnbuefarver skabes alene af naturens egne kræfter og på denne måde, er hver enkelt safir helt særlig. Ilakaka er et helt unikt område, da det er det eneste sted i verden, hvor naturen selv skaber safirer i alle regnbuens farver. Safiren er en hårdfør ædelsten, og derfor meget anvendelig at sætte i et smykke du ønsker at gå med hver dag. Safiren bliver ikke nemt ridset, og der skal meget til for, at den kan gå i stykker.

Vores danske safirleverandør Sven fra Wennick-Lefevre har siden slutningen af 00’erne og starten af 10’erne, investeret og samarbejdet med lokale partnere fra Madagascar og Sri Lanka, der henholdsvis står for at mine og slibe safirerne lokalt. Det er en fornøjelse for os at arbejde med Wennick-Lefevres safirer, da vi kan spore safirernes vej helt fra minen i Ilakaka, til sliberiet på Sri Lanka, til vores hænder i Danmark. Vi kan på denne måde følge med i forholdene og sammen, i vores arbejde i organisationen Copenhagen Commitment, fortsat forbedre og støtte lokalsamfundet i Ilakaka, hvor safirerne stammer fra.

Vores diamanter

Når det kommer til diamanter, så arbejder vi hovedsageligt med naturlige, runde diamanter af kvaliteten W/VS og TW/VS, når vi skaber vores smykker. Betegnelserne W/VS og TW/VS henviser til diamantens farve og inklusioner. ‘W’ og ‘TW’ betyder enten at diamanten er hvid eller sjælden hvid. ‘VS’ betyder at der er meget små inklusioner i diamanterne. Inklusioner er små partikler, der sidder inde i ædelstenen. Når man arbejder med diamanter med meget små inklusioner (VS), er det ikke noget man kan se med det blotte øje. Størstedelen af de diamanter vi arbejder med er brillantslebet, som er det mest udbredte og moderne slib i dag. Når diamanten er brillantslebet, har ædelstenen fået slebet 58 facetter med top og bund, hvilket skaber en smuk lysrefleksion, der glimter eventyrligt. Navnet diamant kan spores helt tilbage til det græske ord ‘adamas’ som betyder ubrydelig. Diamanten er den mest hårdføre ædelsten der findes, så udover dets smukke skin, så er det en ædelsten, der egner sig godt til smykker, der skal vare en livstid og mere.

Vores diamantleverandør er den danske virksomhed PURE Diamonds, som er ejet og styret af Claus og Ole. PURE Diamonds er som de eneste diamantforhandlere i Danmark, optaget som medlem af Beurs Voor Diamanthandel, Antwerp, som er blandt verdens ældste og mest prestigefyldte diamantbørser. Ligeledes er de associeret medlem af WFDB – World Federation of Diamond Bourses. PURE Diamonds forhandler udelukkende ædelsten, der kommer fra certificerede forhandlere, ligesom alle deres diamanter er kontrolleret ved Hoge Raad voor Diamant (HRD) i Antwerpen, inden de forhandles videre. Vi arbejder tæt med Claus og Ole, og har en god dialog omkring de diamanter, der lander i butikken.

Vores perler

Indenfor perleverden opdeles perler i naturperler og kulturperler. Ved naturperler har der ikke været nogen form for menneskelig påvirkning i dyrkningen af perlen. Mange tusinde muslinger skal åbnes for potentielt at finde én lille naturperle, og derfor er naturperler yderst sjældne. Ved kulturperler hjælper man muslingen i at danne perlemor om et fremmedlegeme, mens muslingen dyrker videre på perlen i dets naturlige omgivelser. Her placeres en lille perlemorskugle i muslingens bløddele hvorfra muslingen selv, under rene omstændigheder og nøje pleje, danner perlemor omkring den lille kugle. Så selvom denne form for dyrkning er menneskepåvirket, er kulturperlen stadig et naturligt produkt. Vi arbejder både med saltvandskulturperler og ferskvandskulturperler. Perler som South Sea perler, Tahitiperler og Akoya og- Keshiperler. Perlerne kommer i mange forskellige former, farver og størrelser.

Vores perler leveres af den danske perlevirksomhed Marc’Harit. Marc’Harit er en topspiller når det kommer til ansvarlig kulturperledyrkning. I samarbejde med ansvarlige perlefarme, arbejder Marc’Harit med tre kategorier inden for deres perleklassificering. Her kategoriserer de perlerne ud fra deres sporbarhed, og måden hvorpå perlerne er blevet dyrket. På denne måde skabes der en tydelig gennemsigtighed i perlernes oprindelse, dyrkningsforhold og de socialt- og miljøansvarlige forhold perlerne skabes af og i. Virksomheden besøger regelmæssigt de perlefarme, hvorfra perlerne dyrkes, og kan på denne måde besigtige forholdene og samtidig garantere, at de perler som skal sælges som ansvarlige perler, er i overensstemmelse med ansvarlige principper.

Vores guld

Hos Mary Lou Jewellery arbejder vi primært i gult guld i karaterne 14, 18 og 22. Et smykkes karat angiver hvor høj en procentdel finguld, der er i det ædelmetal, som smykket er lavet af. Jo højere karat, desto mere finguld er der i smykket, og derfor følger der også en højere pris med et højere karat smykke. Vi laver også smykker i hvidguld og i sterling sølv på bestilling. At udvinde guld fra jorden er enormt ressourcekrævende, og medfører desværre en større forurening og ødelæggelse af jorden med sig.

Hos Mary Lou Jewellery bestræber vi os på det kraftigste at recirkulere guld, og vi indkøber kun bioguld fra vores guldforhandler. Bioguld er gammelt guld, der bliver renset og genanvendt til produktion af nye emner. Det gamle guld bliver hentet fra guldsmedeproduktioner, ure- og dentalbranchen. Bioguldet vi køber ind, bliver altså ikke tilsat nyt råguld, hvilket vil sige, at man ikke yderligere har udvundet nyt guld fra jorden.